Engelen van seleniet

Beelden met een verhaal. Figuren die leven. Engelen die energie uitstralen. Dat is wat Antoinette Elsinga maakt. Seleniet is haar favoriete materiaal. In dit interview vertelt ze over haar prachtige werk. Een boeiend gesprek over creativiteit en intuïtie. Over hoe je door het leven gaat met vertrouwen in jezelf en in het grotere geheel.

Tem het beest in je hoofd

In jouw hoofd leeft een kwelgeest: de Geest van het Aapje. Hij stuurt de boel voortdurend in de war. Sterker nog, hij probeert de controle over te nemen. Die vervelende aapjes, dat zijn jouw gedachten. Ze spelen een spel met je. Doorzie het spel en bevrijd jezelf. Dan ben je vrij om door te groeien tot een spiritueel wezen, de volgende stap in de menselijke evolutie.

Vergeven doe je uit eigenbelang

Vergeven uit eigenbelang? Dat klinkt niet bepaald ‘netjes’. En toch doe je vergeven eigenlijk in de eerste plaats voor jezelf. Niet zozeer om een plezier te doen aan de degene die je vergeeft. Bij vergeven gaat het om jouw eigen geluk, jouw kracht, en de controle over je eigen leven. Klinkt vergeven jou te religieus? Vervang het dan gewoon door loslaten!

Het geheim van geluk, deel 3

Misschien klinkt dit raar, maar heel veel mensen bestaan niet echt. Ja, ze zijn er wel. Ze ademen en verbruiken calorieën. Maar ze functioneren op automatische piloot. Het zijn robots van vlees en bloed. Zou jij niet veel liever zelf de touwtjes in handen hebben? De baas zijn over jouw leven en jouw geluk? Deel 3 van het Grote Geheim: leven in het moment.

Geluk in het land van Oz

Ken jij De Tovenaar van Oz? Ik bedoel het echte verhaal, niet de films of de musicals. Het is een heerlijk sprookje, prachtig in zijn eenvoud en zuiverheid. En met een heel herkenbare boodschap, die ook vandaag nog altijd relevant is.
Want zijn we allemaal niet een beetje op zoek naar dingen die we eigenlijk al hebben? Kom mee naar Oz!

Het geheim van geluk, deel 2

Dankbaarheid doet verschillende dingen voor je. In de eerste plaats maakt het dat je je gelukkig voelt. En hierdoor trek je nog meer geluk aan in je leven. Dankbaarheid leert je ook elk moment op prijs ste stellen, waardoor je met beide voeten in het hier en nu leeft. Lees meer over het tweede ingrediënt van het ‘geheime’ recept voor geluk.

Jij bent een superheld

Jij bent een superheld. Echt waar. Wat is jouw superkracht? Het vermogen om jouw eigen realiteit te scheppen met de kracht van je verbeelding. Als jij je iets helder inbeeldt, dan gehoorzaamt de realiteit. Ja, het kost moeite en je moet er wat voor doen. Maar er zijn geen grenzen, zodra jij je bewust bent van de bevrijdende kracht van jouw fantasie.

Het geheim van geluk, deel 1

Wil je gelukkig zijn? Een doel is een van de dingen die je nodig hebt. Zonder een helder beeld van wat je wilt, ben je als een drenkeling in de grote oceaan. Maar als je weet wat je wilt bereiken in je leven, zal dat op zich al bijdragen tot je geluk. In dit eerste artikel uit een korte serie kijken we naar het eerste ingrediënt van de niet zo geheime formule voor geluk.

Wat kan je leren van verhuisdozen?

Ja, ook van een verhuisdoos kan je veel leren. Hoe goed loslaten voelt bijvoorbeeld. Als je het juist aanpakt tenminste. Dus niet zomaar dingen dumpen en dan denken dat je er blijer van wordt. Het toont je ook hoe de kosmos jou voortdurend wil overladen met overvloed… als jij de eerste stap zet.

Hou jij van jouw totaalpakket?

Blijf jij soms ook liever blind voor je mindere kantjes? Stop je als een struisvogel je kop in het zand? Daar doe je vooral jezelf een groot onrecht mee. Want zo maak jij jezelf niet compleet. Je bent een beetje stuk. Durf het totaalpakket dat jij bent, liefdevol te aanvaarden. Pas dan ligt de weg naar geluk voor je open.